„Higashiabe Ryu Senchado” teaszertartás – Hidegen készített tea Miska kancsóval és Szamos marcipánnal

calendar
május 13 @ 11:00 - 14:00
venue
Community Center (Magyar Pavilon)
Üzleti és szakmai program

Csatlakozzon az eseményhez

Az esemény regisztrációhoz kötött.
Biztosítsa a helyét most!

A regisztráció lezárult

A japán tea történelmileg mindig is fontos szerepet játszott a világkiállításokon – a kultúra, elegancia és vendégszeretet szimbólumaként. Ezt a hagyományt folytatva szeretettel invitálunk mindenkit egy különleges teaélményre, amely hidat teremt Japán és Magyarország kultúrája között.
Májusban, a tealevél-szüret időszakában, prémium minőségű gyokuro japán teát szolgálunk fel, Miska kancsóval, amely a 2025-ös Oszakai Világkiállítás Magyar Pavilonjának kabalafigurája. A hidegen készített tea szertartás során a kancsó kulcsszerepet játszik mind a készítésben, mind az élmény átadásában.
A tea mellé Szamos marcipán gyümölcsfigurák is felszolgálásra kerülnek, amelyek a hagyományos japán nerikiri édességekre emlékeztetnek, így egyesítve a két nemzet édességkultúráját.
A szertartást Kurita Junko, japán tea tanácsadó, Tea Nagykövet és a Higashiabe-ryu sencha tea-ceremónia mestere vezeti. Az általa képviselt teaszertartás-iskola a Meidzsi-korszakban alakult, és az esemény során egyedülálló módon ötvöződik benne a japán hagyomány és a magyar kulturális motívumok.

A tea-szertartások kezdési időpontjai: 11:00, 12:00 és 13:00 óra
Részvevők: alkalmanként legfeljebb 5 fő (érkezési sorrendben vagy előzetes regisztrációval)
Megfigyelő vendégek: alkalmanként max. 20–30 fő

map
Hogyan juthatunk el oda

Community Center (Magyar Pavilon)