Harmóniában a hagyományainkkal: A magyar női borászok és a Sakura Wine Awards hatása
Csatlakozzon az eseményhez
Az esemény regisztrációhoz kötött.
Biztosítsa a helyét most!
A regisztráció lezárult
Fedezd fel a magyar borokat egy különleges kerekasztal-beszélgetésen, ahol három kivételes magyar női borász és a “SAKURA” Japan Women’s Wine Awards képviselői osztják meg gondolataikat a női borászok szerepéről és hatásáról a nemzetközi borkultúrában.
Csatlakozz egy izgalmas utazáshoz Magyarország borkultúráján keresztül, az ország legtehetségesebb női borászainak tolmácsolásában! A Wines of Hungary és a „SAKURA” Japan Women’s Wine Awards közösen szerveznek egy lebilincselő beszélgetést, amelyet a neves borszakértő, Sayumi Sawabe moderál. A három női borász különböző borvidékeket és stílusokat képvisel, és elismert japán szakemberekkel beszélgetnek a magyar borok japán piaci megítéléséről és lehetőségeiről.
Előadók:
Bárdos Sarolta – a vulkanikus Tokaji borvidékről érkezik, ahol a világ egyik legmunkaigényesebb és legértékesebb borkészítési eljárásával, a Tokaji Aszú-val ismerteti meg a közönséget, valamint a magyar borászat emblematikus szőlőfajtájával, a Furminttal.
Sebestyén Csilla – bemutatja a legendás Bikavért, más néven Egri Bikavért, és a hozzá kapcsolódó legelterjedtebb hazai kékszőlőfajtát, a Kékfrankost, továbbá a sokoldalú és karakteres Kadarka szőlőfajtát.
Kövesdi Zsófia – a látogatók körében legnépszerűbb borvidékről, Villányból hozza el testes vörösborait, különös tekintettel a Villányi Francre, egy nemzetközi fajtára, amely Magyarországon talált igazán otthonra.
Yumi Tanabe – Japán egyik legbefolyásosabb boredukátora, a Wine & Spirits Culture Association alapítója és a Wine and Wine Culture Co., Ltd. elnöke. Számos díj és szakmai publikáció fűződik a nevéhez. Gondolatait megosztva betekintést nyújt Japán szerepébe a nemzetközi borvilágban.
Kazumi Inose – a BAR DE ONE tulajdonos sommelier-je, a Japán Sommelier Szövetség Oszakai tagozatának alelnöke, valamint a SAKURA Awards több mint 10 éve zsűricsoport-vezetője. Tapasztalatait a boros PR, válogatási rendszerek és nemzetközi kapcsolatok terén osztja meg.
Kanako Takeuchi – sommelier és az oszakai Mista borbolt vezetője. Elkötelezett a borok közérthetőbbé és élvezetesebbé tétele iránt, nagy hangsúlyt fektet az edukációra, és számos publikációval rendelkezik a globális bortrendekről.
Moderátor:
Sayumi Sawabe – a Sankyu Shokai Ltd. ügyvezető igazgatója