A gasztronómia mint élményelem kiemelt része a Magyar Pavilon célkitűzéseinek. A magyar-japán kapcsolatok fontos pontja a konyha, az étkezés, mely a japán ember számára éppoly jelentős és központi kérdés, mint a magyaroknak.

A Pavilon első emeletén helyet kapó, bisztró stílusú étterem tradicionális magyar fogásokkal, hagyományos ízekkel várja látogatóit. A vendégeknek itt minőségi gasztronómiai élményben lehet része, melyet a magyar tradicionális alapanyagokból készülő ételek, valamint a melléjük kínált, minőségi magyar borok és az azokból kevert fröccsök teszik teljessé.

Bemutatkozás

Vidák Zoltán

Étteremvezető

A Magyar Pavilon éttermét, a Miska Kitchen & Bart, Vidák Zoltán vezeti. A séf közel 40 éves konyhai tapasztalattal a háta mögött érkezik Oszakába, hogy elhozza a magyar ízeket a Távol-Keletre és megismertesse az Expo látogatóit az igazi hazai fogásokkal. A hagyományos magyar konyha meghatározó volt Vidák Zoltán számára szakmai életútja során; kedveli a klasszikus kivitelezést, ám szívesen visz színt ételeibe kortárs megoldások alkalmazásával. Az évek során munkájára hatott a mediterrán konyha és az ázsiai ízvilág is, melyekből inspirálódva időről időre finomította, frissítette az addig megszokott kivitelezést. Tudását nemcsak jó nevű éttermekben kamatoztatta, de oktatóként a következő generáció szakmai tudásán is rajta hagyta kézjegyét.

Éttermünk mellett egy borbár is helyet kap majd, ahol a magyar tájegységek legjobbjait kóstolhatják meg a vendégek.

Borainkat élvezhetik akár tisztán, vagy megismerhetik a magyar módit. Mi ugyanis boraink erősségét néha enyhíteni is szoktuk a szódavízzel, amit Jedlik Ányos talált fel. A bor és a szódavíz kombinációjából jött létre fröccs nevű italunk, aminek napjainkban számos verziója létezik.