Mangalica: A magyar gasztronómia kincse – Sajtótájékoztatóval egybekötött gasztronómiai bemutató magyar és japán séfek közreműködésével
Csatlakozzon az eseményhez
Az esemény regisztrációhoz kötött.
Biztosítsa a helyét most!
A regisztráció az esemény kezdetéig tart (június 13 @ 12:00)
A mangalica nemcsak Magyarország büszkesége, hanem egyre inkább a nemzetközi gasztronómia megbecsült szereplője is – a sertéshúsok világában olyan minőséget képvisel, mint a wagyu a marhahúsok között, és már számos európai piacot meghódított. A mangalica sertés Magyarországon őshonos, eredetvédett fajta, jellemzően szabad tartásban nevelik. Gazdag ízvilágáról is ismert: a zsírtartalma magasabb, a húsa jóval lazább és erezettebb, ezért elkészítve sokkal ízletesebb, mint a hagyományos sertés.
Az esemény során a vendégek különleges gasztronómiai élményben részesülhetnek: magyar és japán séfek közösen megálmodott fúziós fogásokkal mutatják be a mangalica sokoldalúságát. A menü a magyar alapanyagokat és a japán konyhaművészet kifinomultságát ötvözi, új dimenziót nyitva a hagyományos és kortárs ízek világában. A program ünnepélyes megnyitóval kezdődik: dr. Nagy István agrárminiszter sajtótájékoztató keretében köszönti a résztvevőket, hangsúlyozva a mangalica nemzetközi jelentőségét és a magyar-japán agrárkapcsolatok fontosságát.
Program:
12:00-12:10 – dr. Nagy István agrárminiszter beszéde – sajtótájékoztató (a 3. emeleti Community Centerben)
12:10-13:10 – kóstoltatás (a 3. emeleti Community Centerben és a földszinti kiállítótérben)